Van plan tot aanvraag

Binnenlands Bestuur congres Omgevingswet

Van plan tot aanvraag

Vrijwel alle ruimtelijke regelgeving wordt gebundeld in de Omgevingswet. Dat betekent niet alleen een enorme juridische operatie, maar eerst en vooral een cultuuromslag voor de overheid. Ambtenaren en bestuurders moeten leren omgaan met de elastieken ruimtelijke regels. Hoe kunnen ze nieuwe ruimtelijke initiatieven straks daadwerkelijk faciliteren? Wat voor personele skills, software en samenwerking is daarvoor nodig?

Op donderdag 26 september stonden de aanwezigen op het Binnenlands Bestuur Congres Omgevingswet hier in verschillende plenaire en parallelle deelsessies uitvoerig bij stil. Vanuit diverse invalshoeken zijn praktijkervaringen en inzichten met elkaar gedeeld.

Centric was hier samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg ook bij aanwezig. Centric doet samen met klanten al veel ervaring op met testtrajecten en actieve deelname aan praktijkproeven. In twee drukbezochte plenaire sessies heeft Leana Vlok van Leidschendam-Voorburg aangetoond dat je nu al veel kunt bereiken door gewoon te beginnen.

Zij hebben het proces van opstellen en aanleveren van toepasbare regels, het digitaal indienen van een aanvraag voor een vergunning en de behandeling hiervan, al helemaal doorlopen: onder andere met de inzet van Centric-oplossingen. Meer weten over onze ervaringen en hoe dit jou verder helpt? Neem contact op met Sander Meinders.