Pak nu uw kans

Blog Centric

Pak nu uw kans

Omgevingswet challenge

Op 1 januari 2021 trapt de Omgevingswet af. Als grootste leverancier van oplossingen voor de overheid horen we bij onze klanten dat dit een grote opgave is. Het gaat hier om diverse disciplines, waaronder ruimtelijke ordening, juridische regels, vergunningverlening, toezicht en monitoring. Daarnaast gaat het ook om een veranderopgave in de manier van werken. Kortom: een flinke challenge.

Zoals iedere challenge biedt ook deze kansen! Hoe bedienen we burgers en bedrijven beter? Belangrijk is het om tijdig de doelen, ambities en prioriteiten scherp te stellen. Om hieraan bij te dragen ontwikkelde Centric de Omgevingswet Challenge, een spel dat spelers uitdaagt om na te denken over de belangrijkste thema’s en knelpunten van dit moment. Wat verwacht men van de eigen organisatie? En wat van de markt? Welke uitdagingen zijn er op het gebied van samenwerking? Allemaal in het kader van de Omgevingswet.

De Omgevingswet Challenge is een klein achthoekig bordspel waarbij iedere zijde een vraag representeert. Wie de Omgevingswet Challenge speelt, kiest uit alle mogelijke antwoorden de vier belangrijkste en legt deze vervolgens aan de betreffende zijde. Hiervoor heeft de speler een aantal minuten de tijd.

Doordat de speler iedere keer maar vier antwoorden mag kiezen, moet deze dus ook heel bewust een lagere prioriteit koppelen aan de andere mogelijke antwoorden.

De foto’s die we tijdens de Omgevingswet Challenge maken zijn een goede samenvatting van wat we hebben besproken. We sturen ze achteraf naar de speler, die ze eventueel intern gebruikt om bijvoorbeeld de prioritering te toetsen of de onderwerpen nader te bespreken.

De input van de Omgevingswet Challenge gebruikt Centric om ervoor te zorgen dat haar producten- en dienstenportfolio voor de Omgevingswet gelijke tred houdt met de marktbehoeften.

Centric helpt overheden van A tot Z met de Omgevingswet. Geïnteresseerd? Laat het weten en wij komen graag bij je langs!