Actualiteitendiner Omgevingswet

Omgevingswet maakt het Beter en Leuker

Actualiteitendiner Omgevingswet

Het Actualiteitendiner Omgevingswet (4 november 2019) bood een podium voor een inhoudelijke dialoog met een evenwichtige mix van stakeholders. Tijdens het diner wisselde een select gezelschap van betrokken bestuurders en directeuren ideeën en ervaringen uit op weg naar de implementatie van de Omgevingswet.

Van de eerste oriënterende en bewustwordingsfase zijn we nu beland in de cruciale implementatiefase op weg naar de inwerkingtreding van de Omgevingswet met het Digitaal Stelsel als kloppend hart.

De Omgevingswet biedt veel kansen, maar die moet je wel benutten. Dat was een conclusie van het Actualiteitendiner. Een andere conclusie: als je die kansen grijpt dan maakt de Omgevingswet het werk waarschijnlijk niet eenvoudiger, maar wel beter en zeker leuker. Decentrale afwegingsruimte, een samenhangende aanpak, participatie en de vereiste informatievoorziening kwamen allemaal aan bod tijdens de levendige discussie in hotel New York in Rotterdam.

Het Actualiteitendiner Omgevingswet is onderdeel van de Actualiteitendiners over het DNA van de toekomstbestendige overheid. Het is een initiatief van de Blommestein Groep, in samenwerking met Centric. Zie ook: Actualiteitendiner Omgevingswet 2019

Wil je weten wat Centric voor de Omgevingswet kan betekenen of wil je van gedachten wisselen over hoe de Omgevingswet het werk beter en leuker maakt ? Neem contact met ons op!