Geomagine

De wereld verkennen, uitproberen én beleven

Geomagine

Een nieuwe en energieneutrale wijk plannen en ontwikkelen, of de toekomstige verkeerssituatie in een stad met duurzaamheidsambities én dat prangende mobiliteitsprobleem levensecht beleven? Digital Twinning en de belevingstechnologie van Geomagine geven niet alleen een betrouwbaar inzicht in de wereld die we willen ontwikkelen, je kunt die wereld ook verkennen, uitproberen én beleven.

Geomagine-technologie

Gebouw, buurt of nieuwe toegangsweg; met Geomagine weten we hoe onze toekomst eruit komt te zien en of onze plannen voldoen aan alle wensen en eisen. Maar hoe ervaart een voetganger het nieuwe stationsplein ’s avonds? En voelt die geplande rotonde écht zo veilig als we bij het ontwerpen dachten? Op die vragen geeft Geomagine antwoord.

Hoe ruikt en voelt het hier?

Zien is geloven, maar de belevingstechnologie van Geomagine gaat nog een stap verder! Dankzij de laatste Virtual Reality- en Augmented Reality-technieken kun je de toekomstige werkelijkheid levensecht beleven nog voordat die er is. Zo kan een wethouder of planoloog de mobiliteitsuitdaging in een stad of gemeente écht ervaren. En kunnen ze de gevolgen van nieuwe verkeersscenario’s ook snel verkennen en uitproberen.

Van bezwaar naar betrokkenheid

Geomagine kan door meerdere stakeholders tegelijk worden gebruikt en is zeer waardevol bij het stimuleren van burgerparticipatie. Bijvoorbeeld om draagvlak te creëren voor het plaatsen van windmolens in de buurt van een woonwijk. Door de werkelijke situatie in VR – en met behulp van 3D-geluidmodellen – na te bootsen, beleven bewoners de toekomstige situatie zoals die écht wordt. Hoe dat klinkt, ruikt of voelt? Zet de VR-bril maar eens op!

Wil je meer weten? Ga dan naar de site: www.geodan.nl/nl/producten-en-diensten/decentrale-overheid/digital-twinning-geomagine

Lees ook onze ervaringen en ideeën met betrekking tot participatie

Vind hieronder onze referenties

Almere
Berkelland
Schouwen Duiveland