Maak juridisch toepasbaar

Top 10 activiteiten eenvoudig omgezet

Maak juridisch toepasbaar

Een voorwaarde om aanvragen en meldingen via het DSO te laten indienen, is dat het Omgevingsplan, de bijbehorende juridische regels en de ambities, vertaald zijn naar zogenaamde toepasbare regels. Deze toepasbare regels moeten via een standaard uitwisseling (STTR) beschikbaar zijn op het DSO.

Het opstellen van het omgevingsplan en de toepasbare regels is een complexe en arbeidsintensieve activiteit waar je niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. Centric kan je hierbij werk uit handen nemen met advies en ondersteuning op locatie.

Toepasbare regels aansluiten

Toepasbare regels zijn juridische regels, maar dan in begrijpelijke taal. Overheden zetten hun juridische regels om naar toepasbare regels. Door deze aan te leveren aan het DSO kunnen initiatiefnemers via vragenbomen checken of ze een vergunning nodig hebben. Ook kunnen ze hun aanvraag of melding indienen. Bevoegde gezagen kunnen nu al aan de slag met toepasbare regels, waarbij Centric hen ontzorgt.

Top 10 activiteiten

De werkzaamheden voor het opstellen, beheren en aanleveren aan het DSO, kan je binnen de eigen organisatie zelf organiseren of aanvullend laten uitvoeren door Centric. Centric heeft hiervoor experts in dienst die de toepasbare regels voor de gemeentelijke topactiviteiten kunnen opstellen en onderhouden. Met de regelsoftware van Berkeley Bridge verzorgt Centric de inrichting en definitie van toepasbare regels.

  • Samen met de klant stellen we de top 10-activiteiten samen en vertalen deze naar standaard toepasbare regels gekoppeld aan werkingsgebieden.
  • De bruidsschat is een set regels over onderwerpen die onder de Omgevingswet overgaan van het Rijk naar de decentrale overheden. Wij laden deze regels in en passen deze conform de wensen van de klant aan.
  • De regelsoftware van Berkeley Bridge stelt ons in staat toepasbare regels aan te leveren aan het DSO op basis van de standaard voor toepasbare regels (STTR).

Klanten besparen met deze dienst veel tijd en de organisatie hoeft zelf geen kennis in huis te hebben voor het incidenteel gebruik van de regelsoftware. Zo zorgen zij ervoor dat in een korte tijd voor een vast tarief de top 10 activiteiten in het DSO staan. Uit ervaring weten we dat het opstellen van de toepasbare regels helpt het beleid te verbeteren en om op tijd klaar te zijn voor de Omgevingswet.

Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op.