Centric Leefomgeving

Naadloos over naar de Omgevingswet en de Wkb

Centric Leefomgeving

Vanaf dag één klaar voor de Omgevingswet

Elke gemeente krijgt ermee te maken: de Omgevingswet. Eén overzichtelijke wet, een heldere taakverdeling en minder loketten: de Omgevingswet vraagt om ingrijpende vernieuwing van de informatievoorziening.

De eerste grote stap hierbij, is de integratie met het Digitaal Stelsel Omgevingswet. Daarom ontwikkelde Centric de online dienst voor de Leefomgeving. Een vernieuwende dienst die verbonden is met zowel landelijke als lokale voorzieningen, en die geïntegreerd werkt met oplossingen van partners.

Wij bieden je Centric Leefomgeving, de vernieuwende all-in-one oplossing voor vergunningverlening, mobiel toezicht en handhaving. Als gemeente voldoe je hiermee direct aan de minimale eisen die de nieuwe Omgevingswet stelt. Je bent aangesloten op het DSO voor het kunnen ontvangen van vergunningaanvragen en meldingen, én je werkt volgens de nieuwe vergunningenprocedure, zodat initiatiefnemers binnen acht weken een samenhangend besluit krijgen.

Aansluiten op het DSO gaat met Centric razendsnel: de laatste 10 gemeenten zijn allemaal binnen twee weken aangesloten. Dankzij de koppeling met het DSO werk je vanuit de applicatie samen met andere overheidsinstanties, welke oplossing zij ook gebruiken.

Centric zorgt er samen met partners voor dat jij en je collega’s de transitie naar de Omgevingswet succesvol maken en daarbij tijd en kosten besparen. De Omgevingswet is nog steeds in beweging. Wij zorgen dat je meebeweegt. We vertalen de laatste inzichten uit de praktijk en rond de realisatie van het DSO steeds snel naar nieuwe functionaliteit. Daar kun je steeds direct mee aan de slag, zodat je altijd up-to-date bent.

Met Centric Leefomgeving werk je lean, zaakgericht en volledig digitaal, en ben je vanaf dag één klaar voor de Omgevingswet.