Digitale Thermometer Leefomgeving

Powered by Centric en Textgain

Digitale Thermometer Leefomgeving

'De betrokken burger' is een veel gehoorde doelstelling van de overheid. Maar hoe meet je nu die betrokkenheid of het sentiment van de burger. De Digitale Thermometer Leefomgeving geeft antwoord.

Juristen, toezichthouders, beleidsmakers, planologen en vergunningverleners maken voor hun taken gebruik van nieuwe Centric oplossingen gebaseerd op real-time big-data. Het initiatief van de ‘Digitale Thermometer Leefomgeving’ is hier een mooi voorbeeld bij. Met dit initiatief bieden wij een dashboard gebaseerd op realtime social media informatie uit meerdere talen. Met het dashboard heb je altijd en overal inzicht in het niet gehoorde sentimenten, de spanningen onder de bevolking en de diversiteit aan meningen.

Het dashboard richt je eenvoudig zelf in met de relevante projecten, onderwerpen en aandachtsgebieden waarop je wilt meten. Met het dashboard ben je vervolgens goed geïnformeerd en speel je in een vroeg stadium in op deze actuele thema’s en ondersteun je indirect de bredere burgerparticipatie.

De ‘Digitale Thermometer Leefomgeving’ is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner TextGain. TextGain is een spin-off bedrijf van de Universiteit van Antwerpen dat data gedreven oplossingen biedt met realtime tekstanalyse.

De ‘Digitale Thermometer Leefomgeving’ helpt je:

  • bij het zoeken naar draagvlak voor ruimtelijke thema's
  • bij het inspelen op actualiteiten
  • om de communicatie naar burgers te toetsen
  • om uitgaves te rechtvaardigingen

Voor meer informatie over dit onderwerp neem je contact op met Jeroen van Amersfoort.